Åderlåtning | Måns Olsson, Den Der Hale, Neck Support/Katana City X

2024-08-17

2024-08- 17  17:00-21:00

Utställning av Måns Olsson med ljudinstallationer av Den Der Hale och Neck Support/Katana City X.

Åderlåtning är en äldre medicinsk terapi där blod tappades ur kroppen. Detta skulle få “det sjuka” att komma ut och därmed kurera personen. Kvällen består av en utställning av Måns Olsson som använder åderlåtning som ett psykiskt begrepp för att få fram sina verk och på så sätt ”bli botad”

Under kvällen kommer Den Der Hale samt Neck Support/Katana City X att stå för en sonisk live-installation där de fritt i stunden tolkar sina upplevelser och känslor i rummet.

Öppet mellan 17:00-21:00.

Fritt inträde.

Det drivande för Måns är en blandning av melankoli och bestialisk trance, där fokus ligger på att driva ut det ruttna och fördärvade ur sinnet och i stunden finna frid inom sig själv. Där undersöker han traumat och livet mellan de medvetna och omedvetna delarna av sitt inre. De verk han ställer ut under kvällen är ett resultat av detta.

Den Der Hale syftar inte så mycket till att skapa ett specifikt ljud lika mycket som att kombinera de olika kreativa inspirationerna från var och en enskild medlem. Som sådant är resultatet eklektiskt och experimentellt och i många sätt, mer än bara summan av dess delar.

Neck Support/Katana City X är Pontus Lindskogen och medlemmarna i bandet Tren Né som har gått samman för att skapa oändliga drones och förundrande läten.