Opulens Kulturscen

2019-03-09

  • 19:00 – 22:00

See Facebook event for further details.

VÄLKOMNA TILL ÄNNU EN KULTURSCEN MED OPULENS MAGASIN!

Moderator: Helena Lie, kritiker, konstnär och redaktör för poesi & prosa på Opulens magasin.

Medverkande:

CLARA BOLMSJÖ – 1976, Lund, socionom. Debuterade 2018 med diktsamlingen “Jordkropp” på Trombone förlag, för vilken hon nyligen blev Katapultprisnominerad för. Kommer att göra en uppläsning samt ha författarsamtal med Helena Lie.

MERIMA DIZDAREVIC – 1983, Malmö. Dizdarevićs praktik rör sig huvudsakligen inom skrivande, performance, musik och översättning. Ofta också i grupper såsom Making a Living (Malmö) som fokuserar på kollektiva auto-etnografiska konstnärliga undersökningar. Hon skriver på svenska, engelska och naški (BKMS). Merima läser masterprogrammet i Litterär Gestaltning på Akademin Valand och kommer att läsa poesi ur ett manus i tillblivelse – poesi om vatten, platser och människor.

CHARLOTTA JONASSON – 1983, Enköping. Debuterade 2015 med romanen “Varia” (Undrentide förlag). Släppte 2018 diktboken “Dans makaber” på Vendels förlag, en bok om psykisk ohälsa och återhämtningsprocesser. Har medverkat med noveller i ett antal antologier från 2005 och framåt, inom framförallt skräck och science fiction. Utbildad översättare vid Uppsala universitet och har arbetat som assistent inom språkvetenskaplig forskning. Kommer ha en uppläsare för “Dans makaber” och sedan samtala kring boken med Helena Lie.

MELKER GARAY – 1966, Norrköping. Författare och konstnär. Släpper nu romanen “Bekännelsen” på Venaröd förlag och kommer ha ett författarsamtal med förläggare Thomas Ekström.
“Bekännelsen” är en berättelse om vanmakt och pennalism. Det handlar om anstaltpatienten Horace Rulfo som gör allt för att finna mening i tillvaron. Med hjälp av sina syner, språket och litteraturen försöker han uthärda livet på anstalten. Han drivs i sin ensamhet av en önskan om att få krama någon. Att få uppleva en annan människas kroppsvärme. Att få känna att han själv har ett värde som människa. Hans relation till doktorn har flera bottnar. Inför denne är han fullkomligt försvarslös. Det är en fråga om makt och maktmissbruk. Och om kamp och uppror.

ELEMENTEN– ljudkonst av Malmöbaserade Hannes Iversen och Sebastian Fritzon. elementen.bandcamp.com

TEATER ONT – litterärt film- & performancekollektiv som består av Per Alvsten (1967) och Niklas Åkesson (1972). De har varit verksamma i över tio år och deltog bl.a. i den offentliga konstmanifestationen Freakshow i Malmö. Under flera år drev de performancescenen Klubb ONT och de har uppträtt runtom i Skandinavien och Tyskland. Teater ONTs performancekonst är narrativ, koreografisk och interaktiv. Gestaltningen tar form i konfrontationen mellan scenrummet och åskådaren; den bygger på över-och underordning, marginalisering och hierarkier.
Per Alvsten är författare och scenkonstnär, för närvarande bosatt i Luxemburg. Niklas Åkesson arbetar på Skurups skrivarlinje och utkom 2014 med diktsamlingen ”Sokrates död” (CLP Works).” Under kvällen framför de verket “Den Sista Dagen – en apokalyptisk iscensättning av ledan och rädslan i samtiden.”

Bar samt bokförsäljning kommer finnas! Glöm ej att skriva upp er på listan senast 15.00 samma dag.

OBLIGATORISK LISTA – anmäl dig här.